[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Про Каву » Рецепти: » рістретто (ristretto, итал. «обмежений»)
рістретто (ristretto, итал. «обмежений»)
Дата: Субота, 06.10.2012, 07:58 | Сообщение # 1


рістретто (ristretto, итал. «обмежений») - це сама концентрована, найміцніша кава, зварена в меншому, ніж еспресо, об'ємі: 7 г кави на 15-20 мл води. Для його приготування мелена кава добре пресується і екстрагується під тиском 9 панів протягом 15-20 секунд.

рістретто ще називають Corto (корто), Literally (лайтирэлли), Shrunk (шранк) і Short (шот). Багато хто помилково вважає, що рістретто містить дуже багато кофеїну, проте це не так. Насправді в перших 15 секунд екстракції кави в рістретто потрапляють кавові ефірні масла, що створюють насичений смак і аромат кави, а кофеїн починає активно виділятися пізніше. Тому в порції рістретто зміст кофеїну навіть нижче, ніж в порції еспресо.

рістретто набув величезного поширення в Італії, він заслужено вважається «самій італійській» каві. рістретто може бути описаний як сміливіший, повніший, більш концентрований, з великою кількістю в'язкості і меншою гіркотою напій. рістретто вмить дарил потужного заряду бадьорості. Порція цього ароматного напою з щільною крему і насиченим концентрованим смаком займає приблизно третину стандартної чашки еспресо, демитассе. Вона розрахована буквально на 1-2 ковтки, тому італійці зазвичай п'ють рістретто, не відходячи від барной стійкі. Додавати цукор вважається за поганий тон.

рістретто прийнято подавати в чашці для еспресо або в спеціальній мініатюрній чашці без ручок, частіше скляною. З рістретто подається стакан холодної питної води. Зазвичай перед першим ковтком італієць робить декілька ковтків води. Вода запобігає обезводненню організму, а також очищає смакові рецептори і дозволяє насолоджуватися кожним ковтком як новим. У такого способу вживання рістретто є один недолік - холодна вода у поєднанні з гарячим кава погано впливає на зубну емаль, проте більшість італійців про це не замислюються .
exstreme
Off
Администраторы
Сообщений: 52
Уважение
[ 0 ]
 
Форум » Про Каву » Рецепти: » рістретто (ristretto, итал. «обмежений»)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: