[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Про Каву » Рецепти: » Фраппе (від французького - frappe - бити, ударяти, стукати)
Фраппе (від французького - frappe - бити, ударяти, стукати)
Дата: Субота, 06.10.2012, 07:59 | Сообщение # 1


Фраппе (від французького - frappe - бити, ударяти, стукати) - це класичний спосіб подачі алкогольних напоїв. Лікери, креми, солодкі настойки, наливки, тобто крепкоалкогольные напої, що містять цукор, подаються в старомодному стакані, до верху наповненому подрібненим льодом. Зверху на лід виливають порцію напою, що зазвичай не перевищує 50 мл, отриману суміш ретельно перемішують.

В більш вольному трактуванню фраппе - це будь-який напій, в якому основу складає не вода, а дуже дрібна крижана крихта. Далі ми так називатимемо напої, основу яких складає еспресо і лід.

Кава фраппе - напій достатньо молодий. Тому немає класичного, ортодоксального рецепту. Це, швидше, "фьюжн" напій, який кожен готує по-своєму. Нижче приведено декілька найпопулярніших рецептів холодних кавових напоїв на основі подрібненого льоду і кави еспресо.

Традиційна кава фраппе включає наступні обов'язкові інгредієнти:
- доппио (подвійний еспресо з 14 г кави тонкого помелу і 50-60 мл води);
- молоко (3,0-3,5% жирності, холодне) - 100 мл;
- кубики льоду - 3-5 шт;

Деякі джерела предлагат використовувати для приготування фраппе охолоджений еспресо. Покладаючись на опит експертів і дані Національного Інституту Італійського Еспресо, ми рекомендуємо тільки свіжоприготований, жвавий еспресо! За "жвавий" вважається напій, пінка якого не перестала "стягуватися", тобто 1-2 хвилини після екстракції.

Фраппе допускає найширший спектр добавок. Взимку краще використовувати "важкі" компонетнты: шоколад, морозиво, вершки, мед, горіхи. Влітку - фрукти і ягоди. Всі інгредієнти, окрім льоду, помістити в блендер, перемішати на зниженій швидкості. Потім додати лід і розмолоти також на зниженій швидкості. Збити в піну на максимальних оборотах. Подавати в айриш-бокале або високому стакані для коктейлів, обов'язково з соломинкою.

Капучіно фреддо (cappuccino freddo) - італійська класика. Холодне молоко, збите блендером або міксером і охолоджений еспресо.

Вариант без молока, строгіший італійський класичний рецепт: еспресо + колений лід = еспресо-лаччино (espresso laccino). Варіанти приготування: еспресо-лаччино мокко (з темним шоколадом), еспресо-лаччино білий мокко (з білим шоколадом), карамельный еспресо-лаччино. Коппа еспресо - еспресо з ванільним морозивом.

Греческий фраппе (greek frappe coffee) був винайдений в 1957 році на міжнародному торгівельному ярмарку в Салоніках, коли учасник виставки Dimitris Vakondios, грек, співробітник Nestle, хотів випити каву, але не зміг знайти в павільйоні окропу. Він довго заважав розчинну каву з холодною водою і отримав стійку піну.

Греческий фраппе, класичний домашній вариант
- розчинний кофе
- сахар
- вода
- молоко
З'єднати інгредієнти в стакані і збивати міксером до отримання стійкої піни.

Фраппе по-гречески особливо популярний на Кіпрі. У кіпріотів це практично національний напій, предмет національної гордості і взагалі спосіб проведення часу. У барах, звичайно, замість розчинної кави використовують охолоджений еспресо, напій збивають в шейкері.

Грецький фраппе, вдосконалений барний варіант
- 200 мл коленого льоду;
- 70 мл холодної молочної суміші для морозива;
- 50 мл еспресо;
- 20 мл шоколадного сиропу;
- 1,5 завитка збитих вершків;
- 2-3 мл шоколадного топинга.
Лід, холодна молочна суміш для морозива, эспрессо і шоколадний сироп збиваються в потужному блендере. Коктейль виливається в спеціальний стакан, прикрашається збитими вершками і шоколадним топингом.

Фраппучіно (frappuccino). Всі права на рецепт і назву "фраппучіно" належать компанії StarBucks, лідера в просуванні на ринок холодних кавових напоїв. Фрапучіно виведений на ринок 1995 року, його небувалий комерційний успіх викликав цілий бум охолоджених кавових напоїв. Інгредієнти для стандартної порції 460 мл:
- доппио;
- 100 мл холодного молока;
- 1 столова ложка цукру;
- 200 г льоду.
Інгредієнти перемішати в блендере до дрібної крихти, подавати у високому стакані з соломинкою. Якщо в напій додати трохи карамелевого або шоколадного сиропу і прикрасити зверху збитими вершками - вийде карамельный фраппучіно. Якщо ж додати туди трохи шоколадного сиропу, то вийде фраппучіно мока.
exstreme
Off
Администраторы
Сообщений: 52
Уважение
[ 0 ]
 
Форум » Про Каву » Рецепти: » Фраппе (від французького - frappe - бити, ударяти, стукати)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: