[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Про Каву » Рецепти: » Капучіно (cappuccino, итал.)
Капучіно (cappuccino, итал.)
Дата: Субота, 06.10.2012, 07:59 | Сообщение # 1


Капучіно (cappuccino, итал.) - кава з молоком. Кава капучіно перебуває на 1/3 з еспресо, 1/3 гарячого молока і 1/3 молочної піни. За стандартну порцію капучіно вважається п'ять-шість унцій, або 145-155 мілілітрів. Подається в демитасе об'ємом 150 мл Молочна піна на вершині напою діє як ізолятор і допомагає зберегти високу температуру довше.

1. Налийте в питчер не більше, ніж третину, холодного некип'яченого молока. Збийте молоко паровідводом або панарелло. Для цього прогрійте молоко, дайте піні піднятися, але не доводите молоко до кипіння.

2. Приготуйте стандартний еспресо 30-40 мл з 7-8 г кави в прогрітий до 40 градусів демитасе.

3. Влийте молоко в каву. Направте струмінь молока в центр чашки. Правильно збита молочна піна для капучіно виливається в чашку разом з молоком. Вона має густу, однорідну, зчеплену з молоком консистенцію. Легкими рухами сформуйте молоком концентричні кола.

Перевірити, наскільки правильно приготований капучіно, можна, поклавши ложку цукрового піску поверх піни на чашці: якщо піна збита добре, цукор повинен залишатися на поверхні. Крім того, приблизно протягом хвилини піну можна «розгрібати» кавовою ложечкою, не знаходячи в чашці самої кави. За смаком напій має бути самодостатнім - таким, в який не хочеться додавати цукор. У Італії капучіно п'ють на сніданок з печивом або корнетто (cornetto).

Згідно легенді, чернець-капуцин Мазке Д’авіано (Marco d'Aviano) в XVII столітті винайшов капучіно, відкривши спосіб виробництва молочної піни за допомогою водяної пари. Але ні в одному історичному джерелі немає згадки про цей факт. Машина для кави еспресо була винайдена в Італії Луїджі Беццера (Luigi Bezzera) в 1901 році. Напій був популярний в Італії на початку двадцятого століття. Справжній розквіт припав на роки після Другої Світової війни, коли практично всі ресторани Европи були обладнані кофемашинами еспресо помпового типа, винаходом Ачилла Гаджія. Остаточно устоявся рецепт італійського капучіно до 50-х років XX-го століття.

Назва "капучіно" походить від чернечого Ордена Франциськанцев, названих "cappuccini" (капуцини) із-за їх закритого плаття. "Cappuccio" - капюшон на італійській мові. У російській мові поширені також форми "капучино" і "капуччино", які не є грубою помилкою. Проте, в словниках зафіксована форма без подвоєнь приголосних: "капучіно".
exstreme
Off
Администраторы
Сообщений: 52
Уважение
[ 0 ]
 
Форум » Про Каву » Рецепти: » Капучіно (cappuccino, итал.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: